TELEFON (VODAFONE):   +40-730919191

ALEGE KOS - Kos

, Grecia

Pachetul Include

7 nopti, Kos

Tariful include:
Bilet avion cursă charter;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
7 nopţi cazare;
Masă în funcţie de hotelul ales.
Asistenta turistica

Taxe de aeroport – 95 €/pers;
Asigurare medicală de călătorie și asigurare storno;
Taxele de intrare la obiectivele turistice;
Alte taxe și cheltuieli personale;
Programe opţionale.

Descriere Hotel

Localizare: Hotelul Mitsis Blue Domes este situat pe plaja, la aproximativ 28 km de port, 10 km de aeroport si la 7 km de orasul Kardamena.

Facilitati Hotel

Restaurantul principal al hotelului Mitsis Blue Domes ofera bufet deschis la micul dejun, pranzul si cina. Prin programul all inclusive, clientii au posibilitatea de a lua masa (doar cu rezervare) si la alte restaurante (Restaurantul Italian, Restaurantul Asiatic, Taverna Elinadko, Restaurantul Mexican, Restaurantul Sushi, Pitta Corner, Beer House, Burger Inn Ouzeri, Creperie-Gelateria). Hotelul Mitsis Blue Domes dispune de o sala de conferinte cu o capacitate de 500 de persoane, un amfiteatru (in aer liber sau acoperit) cu o capacitate de 800 de persoane, camera pentru bagaje, parcare privata, serviciu de trezire, room service, acces la internet Wi-Fi sau Wlan, birou de schimb valutar, piscina principala exterioara de 650m lungime. Sezlongurile si umbrelutele sunt disponibile fara plata atat a piscina cat si pe plaja..

Facilităţi camere: Fiecare baie este dotata cu uscator de par, telefon, prosoape de plaja, produse de baie (sampon, balsam, spuma de baie, lotiune de corp, sapun), halate de baie si papuci de casa, oglinda si cantar.

Facilitati Statiune

Insula Kos, insula lui Hipocrate (părintele medicinei), a fost binecuvântata cu un climat cald, peisaje magnifice, plaje încantatoare și însorite, câmpii fertile, dar și cu localnici foarte ospitalieri și o mulţime de situri arheologice. 
Insula Kos face parte din grupul de Insule Dodecanese, fiind localizată chiar în inima acestui complex de insule, înconjurată de Marea Egee, între insulele Kalymnos (în nord) și Nissyros (în sud). Se intinde pe o suprafaţa de 290 km patraţi și are, 112 km de coastă și aprox 27.000 locuitori.
Este a treia insulă ca marime după Rodos și Karpatos și a doua insula după Rodos care atrage cei mai mulţi turiști (aprox 100.000), majoritatea fiind englezi, dar și germani, olandezi, ruși, polonezi. Farmecul specific al insulei, satele ei pitorești și plajele însorite încânta vizitatorul.
Peisajul natural este de o frumuseţe covârșitoare, siturile și monumentele antice, arhitectura specifică din Kos atrag un numar mare de vizitatori în fiecare vara, depașind de 2 sau 3 ori numărul locuitorilor. Această fermecatoare insulă a Greciei încânta privirea vizitatorilor cu forme de relief diverse - mare si munte - oferind o combinaţie unica de vechi și modern, locașuri de cult în stil ortodox, obiceiuri și tradiţii, precum și deliciile bucătăriei grecești. 
Capitala insulei
Orașul îi impresionează imediat pe turiști prin imensele străzi pavate cu asfalt, dar integrate perfect în verdeaţă, prin numeroasele alei străjuite de arbori, totul arătând existenţa unui proiect urbanistic reușit. Cu multe atracţii turistice arheologice ce se regăsesc in apropierea orașului și cu străzile largi și drepte, Kos este ideal pentru a te plimba pe jos sau cu bicicleta, orașul fiind cunoscut chiar sub numele de “Orașul bicicletelor”. Magazinele, barurile, restaurantele, cafenelele, centrele de informaţii turistice vă permit să gasiţi tot ceea ce vă doriţi. Portul orașului este unic, pitoresc cu foarte multe bărci destinate excursiilor, yahturi și bărci pentru pescuit. La o distanţa mică de oraș, atât în nord cât și în sud (zona Lambis) sau în est (zona Psalidi) sunt amenajate plaje cu toate facilităţile, inclusiv sporturi de apă. Ȋn zona Psalidi se gasește singurul camping de pe insulă.

Plajele de pe insula Kos
Lambi este situată lângă orașul Kos, și se întinde pe o lungime de mai mult de 1 km. Plaja este foarte populară printre turiști, în special datorită apropierii de oraș și accesul la facilităţile acestuia. 
Plaja Psalidi este situată foarte aproape de orașul Kos, la 3,5 km, pe drumul ce duce la Agios Focas și Therme.
Este o plajă cu nisip și pietricele, amenajată cu umbrele și șezlonguri, cu taverne și cu facilităţi pentru practicarea sporturilor acvatice. 
Marmari este situată in partea de nord a insulei, la 15 km vest faţă de orașul Kos. Este o plajă lungă cu nisip, foarte populară printre turiști datorită frumuseţii sale. 
Mastichari este situată în satul cu acelașii nume, la o distanţă de 22 km de capitală. Este o plajă exotică, cu nisip alb și apă turcoaz. Există și un port micuţ, de unde se organizează excursii către insula Kalymnos. 
Tigaki se află lângă centrul comercial din Kos, la o distanţă de 10 km. Este o plajă foarte cosmopolită și foarte bine organizată. Este locul ideal pentru a practica "wind surfing" și se întinde pe o distanţă de 10 km lungime. Agios Fokas este una dintre plajele cele mai pitorești din Kos, deoarece combină într-un mod unic nisipul cu pietrele. Se află la o distanţă de 6 km, la sud de capitală.
Thermes este localizată la vest de capitală, la o distanţă de 8 km. Este populară pentru izvoarele termale, ideale pentru curele in reumatism si artrită.

Atractii

 ZIUA  1  -  Catre Kos
Intâlnire în aeroport cu reprezentantul agenţiei pentru imbarcare în cursa spre Kos. Sosire în  insula Kos și transfer la hotel pentru cazare.
ZIUA 2 - 7 Vă recomandăm urmatoarele excursii opţionale:

Turul Insulei Kos 
Transfer de la hotel cu ghid profesionist. Ne îndreptăm spre Asklepieion pentru o vizită de aproximativ o oră (inclusă în preţ) apoi mergem spre pitoreasca așezare Zia (din Muntele Dikairos) unde ne vom putea plimba și lua o pauză de cafea. Trecem prin satele Pyli și Kardamena spre Kefalos. Vom lua prânzul într-un restaurant pe plajă  din Golful Kamari (inclus în preţ). Ne întoarcem prin Antimachia și Mastichari înapoi la hotel. Turul durează între 5 și 7 ore.

Insula Kos noaptea 
Plecare de la hotel spre orașul Kos unde veţi fi insoţiţi în faimosul “Bar Street”, într-un club de noapte sau Disco-Club din oraș.
Vizită la parcul acvatic Lido din Mastichari 
Veţi fi insoţiţi la Parcul Acvatic Lido pentru înot și distracţie.

Kalymnos – Plati – Pserimos 
Plecare în jur de ora 09:30 din portul Kos la bordul unui vapor din lemn (excursia până la Klymnos durează aproximativ 90 minute). Ajungem în pitorescul oraș din Kalymnos, Pothia, ne plimbăm de-a lungul portului, vizităm fabrica de bureţi unde vom vedea o demonstraţie despre cum se fabrică bureţii. Ne indreptăm apoi cu același vapor spre plajele nisipoase din Plati pentru înot iar la bord vom participa la un barbeque cu ouzo (inclus în preţ). Mai tarziu vom naviga spre golful Pserimos unde ne putem relaxa și vom ajunge in Kos în jur de ora 17:30.

Nissyros 
Plecăm de la hotel spre Kardamena cu autocarul (aproximativ 45 minute) iar apoi cu vaporul spre Nissyros. Ajungem în Mandraki, facem o scurtă plimbare prin port înainte de a pleca cu minifurgonetele spre Vulcan (30 min.) unde vom coborî spre crater. Ne intoarcem la Mandraki, vizităm orașul idilic și vom lua prânzul într-o tavernă autentică. Opţional se vizitează Mănăstirea Panagia Spiliani apoi ne vom întoarce in Kardamena iar la hotel vom ajunge în jur de ora 18:00.

Bodrum 
Ne imbarcăm din portul Kos pe un vas și plecăm în jurul orei 09:00 după verificarea pașapoartelor. Ȋn 25 minute ajungem în Bodrum (Alikarnassos). Dupa ce ajungem în Bodrum începem turul cu o mică oprire pentru fotografierea Morilor de Vânt, vizităm apoi Mausoleul (intrarea opţională) și teatrul antic, vom merge într-un centru comercial pentru o pauză de cafea. Urmează apoi prânzul la o tavernă și plimbări în oraș și în port. După controlul vamal vom pleca înapoi spre Kos la ora 16:00. Vom ajunge în Kos de unde vom fi transportaţi către hotel în jurul orei 17:00. Pașaportul este obligatoriu!
Ȋnot în ape termale
Plecare de la hotel spre Thermae pentru înot și plajă în apele termale terapeutice.
Seara Grecească 
Se pleacă de la hotel la ora 18:30 cu autocarul spre pitorescul sat Zia. Ajungem în sat unde putem vedea și apusul soarelui. Cina se servește intr-un restaurant cu vedere panoramică asupra împrejurimilor, unde se servesc mancăruri grecești, vin de casă și suc de portocale (incluse în preţ), muzica live, dansuri tradiţionale grecești. Ne întoarcem la hotel în jurul orei 23:30.

ZIUA 8 – Din nou acasa... 
Ȋn cursul zilei se realizează transferul la aeroport, pentru intoarcerea în ţară.   

Altele

Compania aeriană:
AEGEAN AIRLINES

Orar de zbor:
OTP-KGS // 17:15-18:45
KGS-OTP // 09:30-11:10

*Orarul de zbor este informativ si poate suferi modificari.

Bine de stiut:
Turiștii se vor prezenta la aeroport cu 2 ore înainte de plecare.
Fiecare pasager are dreptul la maxim două bagaje de cală cu o greutate totală de până la 20 Kg.
Aveţi dreptul la un singur bagaj de mână care nu poate depași 7 kg. Nu trebuie sa aveţi în bagajele dumneavoastră obiecte care ar putea pune în pericol siguranţa aeronavei sau a pasagerilor.
Orarul de zbor se poate modifica, astfel, el va fi comunicat cu exactitate înainte de plecare.
Clasificarea hotelurilor este data de autorităţile în domeniu din respectiva ţară.
Hotelurile menţionate pot fi înlocuite cu hoteluri similare fără a afecta tariful.
Agenţia își rezervă dreptul de a reordona programul excursiilor, în anumite situaţii speciale, cu respectarea în totalitate a serviciilor.
Agenţia nu face partaje la cazare.

Formalitati:
La frontieră  este obligatorie deţinerea unei cărti de identitate sau pașaport valabil minim 6 luni.
Nu sunt obligatorii asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno, însă, agentia vă recomandă să  le aveţi.
Pentru a putea ieși din ţară, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplinească urmatoarele condiţii: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor, sa aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i insoţeste) legalizat la notariat; adultul care îi insoţeste, în cazul în care nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să îl prezinte la frontieră.

Clima:
Clima este mediteraneană, cu ierni blânde și cu o temperatură medie de 31 grade Celsius în timpul verii

INSCRIERE NEWSLETTER